Kammerkoori Voces Musicales uus nimi on Voces Tallinn

20 hooaega tegutsenud Voces Musicales vahetab nime. Kammerkoori kunstilise nõustaja Risto Joosti sõnul vajab rahvusvahelist koostööd tegev kollektiiv võimalust näidata uues nimes oma päritolu.

Kunstilise nõustaja Risto Joosti sõnul oli kammerkoori senine nimi lauljate hulgas juba pikemat aega olnud mugandunult Voces. „Tundus olevat õige aeg uuele nimele üleminekuks. Ja et kooril seisavad ees mitu koostööd rahvusvaheliste solistide ja dirigentidega, otsustasime, et uues nimes peab sisalduma koht, kus me peamiselt tegutseme,“ ütles ta.

Joosti sõnul on Voces ambitsioonikas kollektiiv, kus seni ei ole tehtud järeleandmisi kvaliteedis. Voces Tallinn jätkab tegutsemist suurema professionaalsuse nimel.

Uue nimega kammerkoori saab kuulda esinemas pühapäeval, 26. jaanuaril Estonia Kontserdisaalis Eesti Kooriühingu galal. Eesti koorimuusika tähtsaimate aastapreemiate jagamisel on koor nomineeritud nii aasta koori kui ka aasta plaadi kategoorias USAs dirigendi David Puderbaugh’ juhatusel välja antud albumiga “A Black Birch in Winter”. Albumil esitatakse noorte eesti ja ameerika heliloojate Gregory W. Browni, Kile Smithi, Evelin Seppari, Maria Kõrvitsa ja Pärt Uusbergi muusikat

Voces Tallinn (endine Voces Musicales) on asutatud 1999. aastal Risto Joosti eestvedamisel. Koori eesmärgiks on keerulised väljakutsed klassikalise koorimuusika valdkonnas, väga olulisel kohal koori tegevuses on vokaalsuurvormide esitamine. Koori repertuaar hõlmab kogu lääne muusikalugu – ulatudes vanamuusikast (Tallis, Victoria, Palestrina) nüüdisheliloojate uudisteosteni (Holten, Tulev, Tulve, Seppar, Steiner, Krigul) – ja sisaldab olulist osa maailma koorimuusika klassikast. 2015. aastal pälvis kollektiiv kõrgetasemeliste kontsertide eest Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia.

Album “A Black Birch in Winter” (2019), Voces Musicales ja dirigent David Puderbaugh, on kuulatav Spotifyst.